Rolstoelvriendelijke Vakantiehuizen Center Parcs

Een onbezorgde vakantie is voor iedereen belangrijk, ongeacht eventuele beperkingen. Daarom biedt Center Parcs speciale mindervalide-vriendelijke cottages en voorzieningen, zodat iedereen kan genieten van quality time met het gezin. In deze uitgebreide gids nemen we je mee naar de rolstoelvriendelijke vakantiehuizen van Center Parcs. Lees verder en ontdek hoe je een perfecte en zorgeloze vakantie kunt plannen in een van de mooiste vakantieparken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Rolstoelvriendelijke vakantiehuizen van Center Parcs: Wat Kun je Verwachten?

Center Parcs staat bekend om zijn diversiteit aan accommodaties, zoals VIP-cottages en themacottages, maar wist je dat de meeste parken ook rolstoelvriendelijke bungalows aanbieden? Deze mindervalide bungalows zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van rolstoelgebruikers te voldoen, met enkele fantastische aanpassingen:

 • Extra Brede Deuren en Doorgangen: Onze rolstoelvriendelijke bungalows beschikken over ruime deuren en doorgangen, zodat je je comfortabel door de accommodatie kunt bewegen.
 • Aangepaste Keuken: In de keuken vind je aanrechten die zijn aangepast voor rolstoelgebruik, waardoor je zelfstandig kunt koken en genieten van heerlijke maaltijden.
 • Aangepaste Badkamer: De badkamers zijn voorzien van handgrepen en douchestoeltjes, waardoor je zonder zorgen kunt douchen en gebruikmaken van het toilet.

Bij Center Parcs staan we ervoor dat iedereen, inclusief rolstoelgebruikers, zorgeloos kan genieten van een vakantie. Daarom hebben we onze faciliteiten zo ontworpen dat ze toegankelijk zijn voor iedereen:

 • Toegankelijke Wegen en Paden: We zorgen ervoor dat onze wegen en paden in het park goed begaanbaar zijn voor rolstoelgebruikers.
 • Aqua Mundo Zwemparadijs: Ons subtropische zwemparadijs, Aqua Mundo, is volledig toegankelijk voor mindervaliden.
 • Market Dome en Toiletten: In de Market Dome en bij onze toiletvoorzieningen heb je met een rolstoel voldoende ruimte, zodat iedereen welkom is.

Center Parcs: Rolstoelvriendelijke Vakantieparken

Ben je benieuwd waar je deze rolstoelvriendelijke cottages kunt boeken? Center Parcs biedt deze accommodaties in verschillende vakantieparken, verspreid over Nederland, België en Duitsland. Hier zijn enkele parken waar je deze aangepaste vakantiehuizen kunt vinden:

Center Parcs Nederland

In Nederland vind je een scala aan rolstoelvriendelijke vakantiehuizen in verschillende Center Parcs parken. De volgende parken bieden speciaal aangepaste bungalows om te voldoen aan de behoeften van rolstoelgebruikers:

 • De Eemhof: Geniet van een vakantie aan het water in De Eemhof. Hier kun je verblijven in 4-persoons rolstoelvriendelijke cottages met alle comfort die je nodig hebt.
 • Port Zélande: Dit park biedt ook 4-persoons rolstoelvriendelijke cottages, ideaal voor een ontspannen vakantie aan de Nederlandse kust.
 • Park Zandvoort: Of je nu wilt genieten van het strand of het bruisende stadsleven, Park Zandvoort heeft 4-persoons rolstoelvriendelijke cottages om aan je behoeften te voldoen.

Center Parcs België

In België biedt Center Parcs ook rolstoelvriendelijke vakantiehuizen aan, zodat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.

 • In het Center Parcs park Erperheide kun je een speciaal rolstoelvriendelijk bungalowtype boeken, geschikt voor vier personen. Deze bungalows zijn volledig aangepast om tegemoet te komen aan de behoeften van rolstoelgebruikers en mindervaliden.

Center Parcs Duitsland

Ook in Duitsland kun je bij Center Parcs genieten van een zorgeloze vakantie in rolstoelvriendelijke vakantiehuizen. Center Parcs heeft verschillende vakantieparken in Duitsland waar rolstoelgebruikers en mindervaliden van harte welkom zijn. Deze parken bieden speciaal aangepaste bungalows en faciliteiten om ervoor te zorgen dat iedereen van een onvergetelijke vakantie kan genieten.

Hier zijn enkele van de Duitse vakantieparken van Center Parcs waar je rolstoelvriendelijke bungalows kunt boeken:

 1. Park Hochsauerland: In dit park kun je verblijven in een rolstoelvriendelijke 2-persoons hotelkamer. Deze kamers zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van rolstoelgebruikers te voldoen, met aangepaste badkamers en toegankelijke voorzieningen.
 2. Park Allgäu: Dit park biedt 4-persoons Premium cottages die rolstoelvriendelijk zijn. De bungalows zijn uitgerust met extra brede deuren, aangepaste keukens en badkamers, en bieden een comfortabel verblijf voor gasten met mobiliteitsbeperkingen.
 3. Bispinger Heide: Hier kun je kiezen voor een 4-persoons rolstoelvriendelijke bungalow. Deze bungalows zijn speciaal aangepast met aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat rolstoelgebruikers een plezierige vakantie-ervaring hebben.
 4. Park Bostalsee: In dit park zijn 6-persoons Comfort cottages beschikbaar die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Deze cottages bieden ruime en toegankelijke accommodatie met aangepaste voorzieningen.

Center Parcs in Duitsland streeft ernaar om rolstoelgebruikers een zorgeloze vakantie-ervaring te bieden. De faciliteiten zijn ontworpen met toegankelijkheid in gedachten, zodat iedereen volop kan genieten van de natuur en de recreatiemogelijkheden op de parken. De rolstoelvriendelijke bungalows en voorzieningen dragen bij aan een ontspannen verblijf in een prachtige omgeving.

Voorkeursligging: Maak je Verblijf Gemakkelijker

Het kan uitdagend zijn om dagelijks lange afstanden af te leggen in een rolstoel, vooral als je toegang wilt tot het centrum van het park, de Market Dome of het Aqua Mundo zwemparadijs. Center Parcs begrijpt dat en biedt daarom de mogelijkheid tot voorkeursligging bij je reservering. Hiermee kun je zelf kiezen welke cottage het beste bij jouw behoeften past en onnodige afstanden vermijden.

Rolstoelvriendelijke Vakantiehuizen bij Center Parcs

Op diverse vakantieparken van Center Parcs, zowel in Nederland als in het buitenland, kun je rolstoelvriendelijke bungalows vinden. Deze vakantiehuizen zijn ontworpen met aandacht voor toegankelijkheid, met aangepaste badkamers, keukens en brede gangen en deuren.

Je kunt ook de voorkeursligging kiezen tijdens het boeken, zodat je dichtbij de centrale faciliteiten verblijft, waardoor je onnodige afstanden vermijdt.

Hier zijn enkele voorbeelden van rolstoelvriendelijke bungalows die je kunt boeken:

 • 2-persoons hotelkamer: Park Hochsauerland (DE).
 • 4-persoons Premium cottage: Erperheide, De Vossemeren, De Eemhof (NL), Park Hochsauerland (DE), Park Allgäu (DE) en Bispinger Heide (DE).
 • 4-persoons VIP cottage: Terhills Resort.
 • 6-persoons Comfort cottage: Park Bostalsee (DE).
 • 6-persoons Premium cottage: Port Zélande (NL) en Park Zandvoort (NL).
 • 6-persoons VIP cottage: Terhills Resort.

Klaar voor je Zorgeloze Vakantie bij Center Parcs?

Bij Center Parcs begrijpen ze het belang van een zorgeloze vakantie, en daarom zijn onze rolstoelvriendelijke cottages en voorzieningen speciaal ontworpen om aan de behoeften van mindervaliden en rolstoelgebruikers te voldoen. Ze bieden een ruime keuze aan accommodaties en parken, zowel in Nederland, België, als Duitsland, waar je kunt genieten van quality time met je gezin zonder zorgen.

Boek vandaag nog je rolstoelvriendelijke vakantie en maak onvergetelijke herinneringen bij Center Parcs.