Belgische Organisaties ter Ondersteuning van Mindervalide Reizigers: Toegankelijke Reisbronnen in België

Reizen is een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, culturen te ervaren en onvergetelijke herinneringen te creëren. Voor mensen met beperkingen is het echter vaak een uitdaging om reizen te plannen en ervan te genieten. Gelukkig zijn er Belgische organisaties die zich inzetten voor het ondersteunen van mindervalide reizigers en het mogelijk maken van toegankelijke en probleemloze reiservaringen. Hier zijn enkele van die organisaties en hun .be-website-URL’s:

1. Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijk Vlaanderen is een initiatief van Inter, het expertisecentrum voor toegankelijkheid en universal design in België. Ze bieden uitgebreide informatie over toegankelijke plaatsen, evenementen en activiteiten in Vlaanderen en Brussel.

2. KVG – Gehandicaptenzorg Vlaanderen

KVG is een vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met een handicap en hun families in Vlaanderen. Ze bieden ondersteuning en informatie voor mindervalide reizigers en hebben specifieke programma’s voor gezinnen.

3. Handicap International Belgium

Handicap International is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor mensen met een handicap. Ze bieden projecten en programma’s gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met beperkingen, inclusief toegankelijke reismogelijkheden.

Deze organisaties bieden waardevolle bronnen en ondersteuning voor mindervalide reizigers in België en zijn toegewijd aan het bevorderen van toegankelijkheid in reizen en vrijetijdsbesteding. Bezoek hun websites voor meer informatie en nuttige tips voor het plannen van een toegankelijke reis in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *